Wat klanten zeggen

Willeke van der Zijde

Syl weet met haar scherpe waarnemingsvermogen en doeltreffende vragen snel tot de kern van de (hulp) vraag te komen. Daarnaast maakt ze ook gebruik van fijne visualisaties waardoor het inzicht bij mij nog helderder werd. Één uur met Syl voelt als aan alsof je 3 uur met haar praat. Integer, warm, snel to the point kunnen komen zijn kenmerken die bij haar passen. Ben erg kritisch als t gaat om coaches etc. maar Syl steekt er echt bovenuit.

- Willeke van der Zijde - Accountmanager - Tekstschrijver
Kim Lohstroh

Ik heb Syl leren kennen als een betrokken, warm en fijne coach. Zij heeft 2 creatieve workshops gegeven voor JobOn waar ik als eventmanager werkzaam ben. Je voelt je meteen vertrouwd, veilig en op je gemak bij haar. Ze stelt de juiste vragen en weet in korte tijd tot de kern te komen. Ze geeft je het juiste inzicht en door haar creatieve aanpak ga je uit je hoofd en luister je naar je gevoel. Het was erg prettig en mooi om dit te ervaren. Zeker in deze onzekere tijd is het fijn om op een andere manier naar je sollicitatieproces/eigen ontwikkeling te kijken. Ik beveel Syl van harte aan.

- Kim Lohstroh - Relatiemanager - Recruiter
Iris Valentina

In Human Design onderzoek je wie je bent en welke manier van leven en werken bij je past. Dit gebeurt op basis van een blauwdruk. De methodiek gebruikt hiervoor je exacte geboortetijd. Klinkt zweverig en nonsens? Snap ik. Maar het is bijzonder nuchter, treffend en een feest der herkenning. De informatie is heerlijk om te horen en bevestigt mij enorm in het pad wat ik gekozen heb. Het was weer een waardevolle sessie die mij handvaten geeft om direct in te zetten. Heel blij mee!

- Iris Valentina - Fotograaf
Dirk Hogervorst

Ik merk duidelijk een positief effect bij beide professionals. De een laat veel meer regie, daadkracht en energie zien en kan zich beter verplaatsen in anderen, waardoor hij meer en sneller resultaat bereikt. De ander komt zichtbaar meer voor zichzelf op, kan beter haar grenzen aangeven en kan makkelijker loslaten wat niet haar verantwoordelijkheid is. Hierdoor gaat ze effectiever met haar tijd om en behaalt haar resultaten in kortere tijd. Ik ben ervan overtuigd dat dit een direct gevolg is van het coachingstraject dat ze bij jou doen.

- Dirk Hogervorst - Executive manager
Rianka Kindt

Syl is een warme en betrokken coach die mij op creatieve wijze begeleidt in mijn persoonlijke groei. Ze helpt me met echte verandering van binnenuit. Ik ervaar meer lucht en ruimte. En dat levert innerlijke rust op. De counselingssessies brengen me inzicht in mezelf en wat ik wil. En concrete handvatten om mee aan de slag te gaan. Ik kan daardoor mijn potentieel beter inzetten. Syl volgt mijn tempo en pakt intuïtief door als het moet. Het voelt heel veilig, ook als het spannend wordt.

- Rianka Kindt - Integratief kindertherapeut
Reinoud Maris

Syl is iemand die doorvraagt waar de meeste mensen stoppen. Die zo open vraagt dat het niet bedreigend is, zodat je bij je zelf kan onderzoeken wat er is en speelt. Ze heeft een aanzienlijke hoeveelheid gereedschappen die ze kan inzetten om in te spelen op de situatie. Hierdoor kan zij vanuit verschillende invalshoeken dingen benaderen, zodat je dingen op verschillende manieren kan belichten en zien. Zo kan je onder begeleiding van Syl zelf inzichten krijgen over je eigen structuren, patronen en motivaties. Het heeft me enorm geholpen.

- Reinoud Maris - Designer
Marian van Offeren

Met deze Human Design relatiesessie heb je me het vertrouwen gegeven om mezelf te mogen zijn. Door jouw uitleg over ieders inbreng in deze samenwerking, heb ik gevoeld dat mijn rol net zo belangrijk is als die van de ander. En dat als ik mijn rol niet pak, we dan niet het beste uit onze samenwerking halen. Ik kan vertrouwen op mezelf en niet alleen op de ander. Het gaat over gelijkwaardigheid, voelen dat de ander en ik allebei waardevol zijn en dat zet me in mijn kracht!

- Marian van Offeren - Virtual Assistent
Janny Verhoeff

Ik ben heel positief over de bezielingsdag voor ons team vertrouwenspersonen. Ik heb hierdoor meer inzicht in hoe iedereen in zijn of haar rol zit en waar ik per persoon aandacht aan kan besteden. Je hebt ons op een veilige manier geholpen om zowel de negatieve ervaringen de ruimte te geven als om onze positieve inspiratie als vertrouwenspersoon te vinden. De creatieve oefeningen en intervisie sloten goed aan bij wat er leeft. Je hebt een gordijn opengetrokken en ons inzicht gegeven in hoe het ook kan.

- Janny Verhoeff - Veilingmeester en Coördinator Vertrouwenspersonen
Corinne Bredemeijer

Tijdens onze eerste sessie herinnerde ik mij onder begeleiding van Syl een heel heilzaam moment waarop ik mijn moeders liefde (ik verloor haar toen ik drie jaar was) voor het eerst in volle bewustzijn kon voelen. Dit moment zal me altijd bijblijven en ervaar ik als een keerpunt. Als beelddenker deed het mij goed dat ik af en toe mijn gevoelens kwijt kon op papier. De grote vertaalslag was de laatste tekening waarop ik mijzelf als nr 1 neerzette. De rust en kennis die Syl uitstraalt, maakte deze sessie tot een bijzondere ochtend met helder zicht op mijn toekomst.

- Corinne Bredemeijer - Beeldend begeleider
Eva Groen

Je laat het coachingsproces rollen alsof het vanzelf gaat. Vanuit intuïtie. Je kijkt echt naar mij, wezenlijk naar wie ik ben en daar reageer je op. Je geeft me precies het proces waar ik behoefte aan heb. Intuïtief en heel persoonlijk! De counseling helpt me om meer contact te maken met mijn gevoel en om meer te vertrouwen op mezelf. Ik weet nu wat ik hier kom doen en wat ik echt wil en dat pas ik iedere dag een beetje meer toe. Mijn leven is er ontzettend leuker door geworden!

- Eva Groen - Product owner & concept developer apps
Anoek Neele

Samen met mijn collega’s van Effectory heb ik de cursus Human Design bij Syl gevolgd. Naast alle kleur- en drijfverentesten was dit eens een hele andere manier om meer over jezelf en elkaar te weten te komen. Iedereen heeft een heel eigen uniek ‘design’ wat, heel bijzonder, inzicht geeft in dieperliggende thema’s. Zoals richting en het gebruik van je intuïtie. Zo heb ik geleerd dat ik een hele heldere richting heb (waartoe ik op aarde ben). Iets wat ik al wist, maar waar ik nu nog meer naar durf te leven. Er waren ook leuke, kleine en praktische inzichten. Syl heeft de cursus licht, liefdevol en nuchter begeleid. Ze wist over ieders profiel veel te vertellen. Door dit met een groep collega’s te doen, gingen we elkaar beter begrijpen, alsmede onze natuurlijk rollen ten opzichte van elkaar. Heel bruikbaar in onze samenwerking.

- Anoek Neele - Teamcoach, procesbegeleider, theatermaker
Piet Broekharst

Syl, je hebt me inzicht gegeven in mezelf en waar mijn reacties vandaan komen. Daarmee gaf je me ook de ingrediënten om er anders mee om te gaan. Onbekommerd! Dat is door dit coachingstraject helemaal mijn woord geworden. En daarmee voel ik meer zelfvertrouwen en ervaar ik meer ruimte. Dat is veel waard. Bedankt, heel erg bedankt.

- Piet Broekharst - Programmamanager
Robert Jan de Roo

Echt een fantastische workshop over mijn unieke persoonlijke bijdrage aan de wereld! Je hebt mij een grote stap laten maken. Mooi om te tekenen ipv alles te beschrijven en te bedenken, dan komt het beter naar buiten. Je hebt het mooi en liefdevol gedaan en voegt werkelijk iets toe aan de ontwikkeling van de mens, wat in deze tijd hard nodig is. Top!

- Robert Jan de Roo - Ondernemerscoach bij LODZ (Licht Op De Zaak)
Petra Hoogenboom

Bijzonder dat je met Human Design zoveel heel herkenbare feiten over jezelf te horen krijgt! Ik leer mezelf nog meer kennen en het helpt me om meer met de stroming mee te bewegen, in plaats van mezelf tegen te werken. Ik ervaar hierdoor meer vertrouwen en rust in mijn werk en in mijn leven.

- Petra Hoogenboom - Massagetherapeut
Marianne Haslinghuis

Ik voel me na de counselingssessie een stuk zorgelozer, alsof er echt iets van me is afgevallen! Syl was heel rustig en gaf me alle ruimte en veiligheid om te onderzoeken en te ervaren. En aanvoelend als iets nog niet helemaal klaar was. Ik vind het een mooie positieve benadering om iets terug te halen in plaats van los te laten. Daarmee wordt de blokkade in jezelf opgeheven. De sessie had vele lagen van erkennen, omarmen, fysiek ervaren in mijn lichaam en terughalen en omarmen van mijn kwaliteit. Het heeft mij goed gedaan!

- Marianne Haslinghuis - Therapeut
Chantal van den Brink

Lezers vragen mij na het lezen van mijn trilogie Brieven van mijn Ziel vaak hoe ze nu verder moeten. Ik raad de coaching en trainingen van Syl van harte aan; ze werkt met een aantal van de werkvormen die ik in mijn boeken beschrijf en brengt haar coachklanten daarmee dieper in contact met zichzelf en het verlangen van hun ziel. Ik ken Syl als een hartelijke, bevlogen en toegewijde professional die breed en grondig geschoold is.

- Chantal van den Brink - Schrijver, docent, kunstenaar
Wendy Honingh

Het mooie van een creatieve oefening is dat het me helemaal bij mezelf brengt. Los van de rollen die ik in mijn leven vervul. Puur mezelf! Dat vind ik fijn.

- Wendy Honingh - Bewustzijnstherapeut
Tessa Smits

Verrassend hoeveel er uit is gekomen. Dat kwam vooral doordat Syl intuïtief erg scherp is op wat er te zien en te voelen is en een open en liefdevolle sessie creëert waardoor ik mezelf ook kwetsbaar durfde op te stellen. Aanrader voor een ieder die op zoek is naar kracht en vertrouwen in zichzelf.

- Tessa Smits - Creative manifestor
Rene van Dijk

Syl, dank!! Voor de talloze creatieve opdrachten, familie opstellingen, visualisaties, meditaties en human design die mij naar mijzelf leerde kijken en mij mezelf leerde kennen. Ik voelde me heel veilig bij jou. Op mijn gemak. Daardoor kon ik me openstellen. Ik leerde spelenderwijs om mijn hoofd los te laten en in contact te komen met mijn gevoel en intuïtie. En daarop vertrouwen. Je hebt me geholpen om meer inzicht te krijgen in mezelf en wat ik graag wil. Ik voel me daardoor positiever en krachtiger.

- Rene van Dijk - Kunstenaar / Eigenaar Night Diary
Angelique van der Made

Beide projectleiders zijn zeer positief over hun coachingstraject bij jou. Ik merk dat ze zich met de verkregen inzichten weer verder kunnen ontwikkelen. Bedankt voor jouw creatieve en prettige coaching.

- Angelique van der Made - Opdrachtgever / Teammanager Productteam
Hélène Bénard

Human Design heeft mij een aantal heel belangrijke inzichten in mijzelf gegeven. Leven volgens mijn design geeft mij meer energie en voldoening. Sommige stukjes vallen direct op z’n plek en soms kost het meer tijd om het in mijn leven te integreren, ik ben daar volop mee aan het experimenteren. Ook waren er dingen die ik aan mezelf probeerde te verbeteren, dingen die ik zelfs afwees in mezelf. Syl heeft me uitgelegd dat dit een stukje van mij is, van mijn ware natuur. Nu kan ik er rekening mee houden, in plaats van tegen mijn ware natuur te strijden. En dat is een heel ander gevoel. De sessie bij Syl was inspirerend en leerzaam en krijgt absoluut een vervolg.

- Hélène Bénard - Communicatiemanager
Gert-Jan Vlaar

De coaching gaat over veel dingen en vooral mezelf. Enorm leerzaam en goed voor de ontwikkeling. Ik weet nooit wat ik ga doen of wat ik tegenkom, maar ik weet vantevoren dat ik altijd met een fantastisch gevoel naar buiten ga. Ik geniet enorm van het hele traject. Voor mij is het elke keer weer een feestje met mezelf. Ik en mezelf en jij bent daar de verbinding in. Fantastisch, bedankt!

- Gert-Jan Vlaar - Strategisch Account Manager
Anja de Grauw

Wat mij zeer getroffen heeft in Syl is haar natuurlijke diepgang, mild invoelend en mee bewegend op het ritme van de ander, waardoor ik mij gezien voelde en er mocht zijn op mijn eigen manier. Tegelijkertijd nam ze me mee naar een diepere laag, om ook daar mezelf te zien en voelen, waardoor ik in mildheid verder kan groeien. Bedankt Syl!

- Anja de Grauw - Ergotherapeute en kunstzinnig coach
Eric van Lierop

Bij het tekenen heb ik ervaren dat ik op een dieper niveau tot inzicht en tot rust kwam in het verwerken van mijn ingrijpende verlieservaringen. Syl weet door haar manier van werken, aandacht, houding, er durven te zijn en bij te blijven de helende werking te ondersteunen en te bekrachtigen.

- Eric van Lierop - Psychosociale coach/trainer; vitaal omgaan met verlies bij veranderingen
Cindy Kwakernaak

De meerwaarde van deze creatieve manier van coaching is dat je je niet kunt verschuilen achter woorden. De beelden zitten veel dichter bij jezelf en waar het echt om draait. Je komt snel tot de kern en als je het beeld hebt gezien, blijft het beter hangen.

- Cindy Kwakernaak - Logistiek informatie analist
Helen van Putten

Naar aanleiding van mijn verjaardag heb ik met een aantal vriendinnen de workshop “breng je leven in kaart’ bij Syl gevolgd. Wij hebben niet alleen een ontzettend gezellige middag gehad, maar zijn ook veel meer over elkaar te weten gekomen dan in de afgelopen 10-15 jaar dat wij elkaar kennen. Super bedankt Syl!

- Helen van Putten - Medewerker Supply Chain
Eva van Nunen

Door de openheid en het vertrouwen wat ik bij mezelf en de anderen ervaarde ben ik in deze workshop samen tot nieuwe inzichten gekomen over hoe ik mijn klanten tegemoet kan treden. Het heeft mij veel energie gegeven. Bedankt voor deze beleving!

- Eva van Nunen - Levenstherapeut voor groepen en individuen, programma en concept ontwikkelaar om duurzame groei te creëeren
Sandra van Son

De workshop heeft mij persoonlijk een heel waardevol inzicht gegeven. En ik zag ook bij de anderen inzichten ontstaan om morgen weer verder mee te kunnen. Syl had een goed en afwisselend programma, waarin ieder evenveel aan bod kwam. En ik door verschillende oefeningen toch telkens weer uitkwam bij bevestiging van inzicht dat eerder in de sessie al ‘geplant’ was. Kortom, zeer aan te bevelen voor ieder die eens op een andere manier over klantcontact wil nadenken.

- Sandra van Son - Strategy Director
Kees van ‘t Klooster

De tekeningen uit de sessies met jou helpen me nog steeds om mijzelf meer zelfverzekerd en overtuigd van mijn kunnen aan anderen te laten zien en horen.

- Kees van ‘t Klooster - Accountmanager
Cees van Luling

In een prettige omgeving heb je bij mij in de workshop Familieopstellingen het maximale bovengehaald. Syl, het is knap hoe je tijdens de duur van de workshop 5 voor elkaar onbekende personen het gevoel van veiligheid kan geven.

- Cees van Luling - Kwaliteitsadviseur
Rianka Kindt

In een veilige, prettige en ontspannen sfeer hebben we van iedere deelnemer een vraag uitgewerkt. We kwamen iedere keer weer op een verbluffend snelle en doeltreffende manier bij de kern terecht.

- Rianka Kindt - Kindercoach / Integratief Kindertherapeut i.o.
Nadine Elzas

Een zeer verhelderende sessie met weinig woorden, veel heling en excellente vragen op precies de juiste momenten. Door de sterke aanwezigheid van Syl heb ik veel veiligheid en geborgenheid ervaren.

- Nadine Elzas - Therapeut / Coach
Dirk Hogervorst

Ik kijk met een positief gevoel terug op de creatieve workshop onder begeleiding van Syl. We hebben met verschillende teams gezamenlijk moodboards gemaakt van de opdracht die wij als organisatie-onderdeel hebben gekregen. Het is een leuke manier om toch iets serieus boven tafel te krijgen, op een manier die anders is en energie geeft. Ik wil deze inspirerende workshop van Syl van harte aanbevelen!

- Dirk Hogervorst - Concernmanager Strategy, Marketing & Business Development
Carel Swagerman

Syl was tijdens de sessie een geweldig begeleidster met een grote aandacht. Ik heb me daardoor totaal vrij gevoeld om alles te ervaren. Ze heeft me geholpen om alles wat niet van mij is terug te geven aan de hele belangrijke vrouwen in mijn leven.

- Carel Swagerman - Operazanger
Miranda Gaasterland

Naast de theorie uit Human Design voelde Syl ook energetisch aan wat bij mij paste en wat belangrijk was om te vertellen en toe te lichten. Dat maakt dat de sessie uniek is voor jou als persoon. Er kwamen heel herkenbare karaktereigenschappen en vaardigheden naar voren, maar ook zaken en valkuilen waar ik continue over struikel en maar niet lijk op te lossen. Dit alles werd steeds duidelijker. Het gaat er om hoe je hier mee omgaat en accepteert dat het bij je design hoort en wanneer je dat snapt, dan kom je in een flow!

- Miranda Gaasterland - Integraal leefstijlcoach
Sylvia Melzer

Syl Granneman is bijzonder in haar coaching door haar aanpak en persoonlijkheid. Terug naar de kern is wat zij bewerkstelligt, ik heb daardoor veel scherper wat mij drijft, wat mij gelukkig maakt en hoe ik mijn kracht in mijn werk en daarbuiten kan gebruiken. Aandacht, begrip, geduld, toewijding zijn de woorden die in me opkomen als ik aan Syl denk. Met de creatieve methode van Sylvivre zorgt Syl niet voor een kortstondige verandering, maar voor een dieper bewustzijn met lange termijn effect.

- Sylvia Melzer - Trainer / Coach
Gert-Jan Vlaar

Tijdens een sessie in mijn persoonlijke coachingstraject hebben we het onderwerp familieopstellingen gedaan. We hebben toen behalve de familieopstelling (vader-moeder-broer-zus) ook een organisatieopstelling over een actuele werksituatie gedaan. En dat was een mooie ervaring en het is daarna exact zo verlopen. Het smaakt naar meer want je kunt behalve status (hoe zit elke stakeholder er in op dit moment) op voorhand oplossingsscenario’s bevoelen op acceptatie. Niet dat het een wetmatigheid hoeft te zijn, maar het is zeker een instrument dat kan helpen.

- Gert-Jan Vlaar - Strategisch Account Manager
Cora Smits

De sessies van Syl hebben mij erg geholpen. Het heeft me inzicht gegeven in mezelf, wie ik ben, wat ik wil en de belangrijkste vraag ‘Wat is voor mij belangrijk?’ De manier waarop Syl mij heeft gecoacht heb ik als zeer prettig ervaren! Soms denk je op het moment van de sessie dat er weinig uitkomt, maar dan blijkt toch aan het eind dat het wel degelijk inzicht heeft gegeven. Heel bijzonder vond ik hierbij dat het in je onderbewustzijn ook de dagen na de sessie op je in blijft werken. Er gebeurt dus veel meer dan je in eerste instantie denkt!

- Cora Smits - Commercieel Coordinator Digitale Diensten
Annebet Penning

Ik heb in het verleden vaker coaching gehad, maar nooit zoveel geleerd en vooral rust gevonden als bij jou!

- Annebet Penning - Teammanager Markt, Media en Product
Reinoud Maris

De tekening heeft me erg geholpen en ik kom er steeds meer achter dat er veel pijn en afwijzing in mij zit. Daar kan ik weer mee aan de slag. En Syl, heel erg bedankt, het heeft echt geholpen. Ik weet nog niet hoe het werkt, maar het werkt. Er is meer rust om te voelen. Doet niet minder pijn, maar er is wel meer rust om er bij te zijn en te blijven.

- Reinoud Maris - Designer
Kim van Ouwerkerk

Door vraagstukken in werk en leven niet alleen met woorden uit te drukken, krijg ik de gelegenheid om mijn gevoel uit te drukken in kleur, tekeningen en abstracte vormen. Door niet te veel na te denken, maar juist te tekenen wat er in me opkomt, kom ik erachter welke blokkades, uitdagingen, vraagstukken er zijn en hoe ik hiermee om kan gaan. Door het tekenen kom ik meer bij de kern en de essentie.

- Kim van Ouwerkerk - Sr. HR Officer
Marijke Staessens

Tijdens de coaching kwamen in beelden en woorden onbewuste dingen bij me naar boven… Daardoor voelde het heel dicht bij  mezelf.  Het is heel fijn om dit met Syl te doen. Ze is geduldig, vraagt door, waardoor je nog verder komt, maar niet teveel zodat je niet van jezelf weggaat. Ze voelt me goed aan en is respectvol, op geen enkele manier oordelend of wat dan ook. Het voelt als een ontdekkingstocht samen!

- Marijke Staessens - Pedagogisch medewerker