Online programma: Anders leven na de coronacrisis – hoe dan?

Je leeft in de tussentijd. Tussen twee tijden in. Er was een tijd voor corona en er komt een tijd na corona. Maar wat doe je in de tussentijd?

Na een periode van vertraging en verstilling komt het ‘normale’ leven langzaam weer een beetje op gang. Maar er is nog veel onduidelijk over wat de toekomst brengt. En wat dit betekent voor jou.

In een rap tempo is er heel veel afgebroken in de wereld. Staan we straks met lege handen? De kunst is om dat positief te benaderen: we krijgen de kans om opnieuw op te bouwen. Een nieuwe wereld. Hoe wil jij dat die wereld en jouw leven eruit gaan zien? En wat kun jij daaraan bijdragen? Hoe ga jij je daarop voorbereiden?

Je zit nu nog in een enorme bubbel van ‘even niet weten wat er gaat gebeuren’. Je maakt je wellicht zorgen dat alles anders zal zijn na de coronacrisis. Of juist dat alles hetzelfde blijft. Je wil deze tussentijd nuttig besteden om te bedenken ‘En wat hierna? Wat zou ik anders willen? In de wereld, in mijn leven, in mijn relaties, in mijn werk, in mijn dienstverlening, in hoe ik met dingen omga, in mezelf?’

Kortom: je wil verandering. Maar je weet niet hoe!

“Hoe wil ik dat de wereld en mijn leven er straks uitzien?

Wat is mijn unieke bijdrage als mens daarin?

Hoe bereid ik me daarop voor?”

Hoe zou het voor je zijn als:

– je je voorbereid voelt op de periode na de coronacrisis? 

– je geen zorgen meer hebt over hoe anders het wordt omdat je weet wat je wil veranderen in je leven?

– je een plan hebt over hoe en wat jij als mens kunt bijdragen aan de veranderende wereld? 

Dan besteed je deze tussentijd nuttig. Je hebt een doel en je kunt je focussen op de toekomst. Op nieuwe tijden. Je krijgt een beeld van de wereld en je leven na corona, weet wat je daar zelf aan kunt bijdragen en neemt het heft in eigen handen. Dan heb je meer houvast. Je weet hoe je verschil kunt maken en dat je tot veel meer in staat bent dan je had gedacht. Je kiest voor wat echt belangrijk is. Vanuit vertrouwen en met zin in de toekomst.

“Wat roept om verandering en vernieuwing in mijn leven?

En hoe kan ik zelf verschil maken?”

De antwoorden zijn dichterbij dan je denkt!

Ik trek je los van de onzekerheid van deze tijd, zodat je er met meer afstand naar kunt kijken. En er meer rust is om te voelen wat je echt wil. Door niet te veel na te denken kom je op een snelle, doeltreffende manier bij de kern terecht. En werk je aan een echte verandering van binnenuit. Zodat je vol vertrouwen bijdraagt aan een mooiere wereld, bouwt aan een fijner leven en gelooft in de beste versie van jezelf.

In dit 7-daagse creatieve online programma ontdek je je eigen antwoorden met behulp van visualisaties, tekeningen en reflectievragen. Je krijgt een beeld van de ideale wereld, realiseert je welke veranderingen je in je leven en werk door wil voeren, ontdekt wat jij als mens kunt bijdragen aan de veranderende wereld en weet wat dat praktisch betekent voor je dagelijks leven.

Hoe is het programma opgebouwd? 

Dagelijkse inspiratiemail

Je krijgt op 7 dagen een e-mail met daarin:

– Een creatieve opdracht in de vorm van een filmpje met daarin een visualisatie en een tekenopdracht

– Een document met reflectievragen waarmee je je tekeningen kunt interpreteren voor jezelf

– Extra inspiratie ter ondersteuning van je veranderproces

Besloten facebookgroep

Je krijgt toegang tot een besloten facebookgroep, waarin je je tekeningen en inzichten kunt delen. De ervaring leert dat deelname aan de groep je ondersteunt om de opdrachten ook echt te doen. En door je inzichten in een veilige omgeving te delen zet je alvast een eerste stap vooruit naar de veranderingen die je in je leven en werk wil creëren. Deelname aan deze besloten groep is vrijwillig. 

Persoonlijke feedback

Ik reageer op alle bijdragen die gedeeld worden in de besloten facebookgroep. Dus ik kijk mee met je proces, stel verdiepende vragen, spiegel belangrijke inzichten en help je vooruit als je vastloopt of vragen hebt. Je kunt erop rekenen dat je voor de volgende opdracht persoonlijke feedback van me hebt. 

Individueel verdiepingsgesprek

Onderdeel van het programma is een afsluitend verdiepingsgesprek van een half uur via Zoom (videobellen). Om je te ondersteunen bij het duiden van de door jou gemaakte tekeningen. Zijn er nog vragen waar je tegen aanloopt? Open eindjes die afgehecht kunnen worden? In een individueel gesprek gaan we samen naar de kern van jouw ontdekkingstocht. Zodat je het programma goed kunt afronden en je die veranderingen in gang gaat zetten die je eigenlijk al zo lang wil. 

Hoe ziet het programma er praktisch uit? 

De volgende groep die dit programma doorloopt, start op woensdag 17 juni 2020.

Je gebruikt creativiteit (visualisaties, tekeningen en reflectievragen) om te ontdekken wat voor jou belangrijk en waar is. Het gaat er niet om dat je goed moet kunnen tekenen om aan dit programma deel te nemen. De tekeningen zijn puur voor jezelf, maar mag je ook delen als je dat wil. 

In een periode van 10 dagen krijg je op 7 dagen een e-mail toegestuurd met daarin de creatieve opdracht van die dag. De eerste drie e-mails krijg je op woensdag, donderdag en vrijdag. Dan in het weekend geen e-mail. Daarna op maandag, dinsdag en woensdag e-mail nummer 4 tot en met 6. En de laatste e-mail met de creatieve opdracht bij stap 7 ontvang je op de vrijdag daarna (26 juni 2020). 

Je kunt het programma natuurlijk ook in je eigen tempo volgen en als je dat wil, de opdrachten uitsmeren over een langere tijd. De opdrachten blijven tot en met 31 juli 2020 beschikbaar.

De e-mail met de creatieve opdracht komt iedere dag op een vast tijdstip in je mailbox, maar je kunt zelf bepalen wanneer je de opdracht doet. Je hoeft dus niet op een vast tijdstip deel te nemen.

“Dit geeft me zicht op waar ik gelukkig van word om te doen.

Wat mijn unieke bijdrage is en hoe dit eruit kan zien.” 

Wat investeer je?

Deelname aan dit intensieve online programma kost slechts € 49 (ex btw voor ondernemers). Daarnaast investeer je per opdracht ongeveer een uur om de verschillende onderdelen van die opdracht te doen.

Om iedereen voldoende persoonlijke aandacht en feedback te kunnen geven, houd ik de groep deelnemers klein. Er kunnen maximaal 20 mensen meedoen. 

Je kunt je aanmelden tot en met dinsdag 16 juni 2020.

Gratis kennismakingsopdracht ‘Wie ben ik? En waar sta ik in mijn leven?’

Denk je nu: dit programma lijkt me interessant, maar ik weet niet of creatieve opdrachten, zoals visualisaties en tekeningen, wel voor mij werken? Laat me dat weten via de mail! Ik stuur je dan een gratis kennismakingsopdracht. Het thema van deze kennismakingsopdracht is ‘Wie ben ik? En waar sta ik in mijn leven?’ De antwoorden en inzichten geven je (zeker in deze tijd) houvast in jezelf, zodat je stevig, positief en vol vertrouwen de toekomst in kunt stappen

Je ontvangt een e-mail met daarin een filmpje met een visualisatie en tekenopdracht en de reflectievragen die horen bij de kennismakingsopdracht. Je kunt je tekening en inzichten via de mail naar mij toesturen, zodat ik je persoonlijk feedback kan geven. Precies zoals ik dat ook in het programma doe. Zodat jij voor jezelf kunt bepalen of je mee wil doen aan deze kans om een frisse wind door je leven te laten waaien. 

Gun je iemand anders dit programma? Bestel een cadeaubon!

Door op onderstaande knop te drukken kun je me een e-mail sturen om je aan te melden voor dit online programma. Wil je eerst de gratis kennismakingsopdracht doen, vermeld dat dan in je e-mail. Je kunt via deze link ook een cadeaubon bestellen.

Waarom dit programma bij mij?

Omdat ik mensen begeleid in het maken van nieuwe stappen. Dat deed ik 17 jaar in het bedrijfsleven, waarin ik verantwoordelijk was voor het veranderprogramma. En dat doe ik vanaf 2012 als inspiratiecoach in mijn eigen bedrijf Sylvivre. Eigenlijk draait het bij de coaching altijd om ‘Hoe kan ik in mijn leven en werk met vernieuwde energie vervolgstappen zetten in een richting die bij me past?’.

Je hebt even iemand nodig die je in deze onzekere tijd helpt om de antwoorden in jezelf te vinden. Om niet te blijven hangen in een druk hoofd en rondmalende gedachten, maar om dieper in jezelf te voelen wat waar is voor jou. Hoe jouw ideale wereld, leven en werk eruit ziet en wat jij daarin als mens bij te dragen hebt. Zodat je deze unieke kans durft te pakken om je leven een nieuwe wending te geven.

Wat vinden anderen?

Eveline ten Hoedt

Wat was dit een fijn programma! Elke visualisatie sluit zo mooi aan op de vorige en de tekenopdrachten verdiepen weer, net als de reflectievragen. Je persoonlijke feedback en begeleiding vond ik heel prettig. Het programma ging dieper dan ik voor mogelijk had gehouden. En de laatste stap gaf mij een prachtige conclusie die alles samenvatte. Je hebt mij (ons) een heel waardevol en prachtig cadeau gegeven.

- Eveline ten Hoedt - Integratief kindertherapeut
Hilde van der Sterren

Syl heeft een fijne stem en door de visualisaties en het tekenen kwam ik tot mooie inzichten. Elke dag krijg je reflectievragen waardoor je je eigen antwoorden ontdekt. In de besloten facebookgroep geeft Syl ook nog feedback en stelt ze verhelderende vragen. Ik vond dat erg prettig. Er is goed over het programma nagedacht.  Na afloop zie je de echte samenhang van deze zeven dagen. Het afsluitende verdiepingsgesprek via Zoom was voor mij zeer waardevol. Je ontdekt dan echt hoeveel ervaring Syl heeft om bij je kern te komen. Ik vond het een fijn programma en kan het iedereen aanraden. Het heeft mij bevrijd van oude beperkingen en mijn inspiratie aangewakkerd.

- Hilde van der Sterren - Fotograaf