Zelfverzekerd solliciteren: Individuele coaching voor werkzoekenden

“Ik heb er geen controle op

en dat knaagt aan mijn zelfvertrouwen”

Solliciteren is een lastig proces. Je moet om leren gaan met onzekerheden, teleurstellingen en onbegrip. En de druk om nieuw werk te vinden is hoog.

Je maakt je wel eens zorgen. Wat nu als je weer een baan vindt waar je het niet echt naar je zin hebt en waar je te vaak op je tenen moet lopen? Je wil niet tegen dezelfde problemen aanlopen als in je vorige baan. Je wil dit moment gebruiken om op zoek te gaan naar datgene wat je voldoening geeft, waar je echt op je plek zit en tot je recht komt.

Maar wat als je niet weet wat je echt wil en wat bij je past?

Je bent als hoger opgeleide werkzoekende op zoek naar de juiste baan voor jou, maar je vraagt je af ‘Wat is mijn passie?’ Je wil werk waar je energie uithaalt, waarin je je talenten kwijt kunt en ook nog bijdraagt aan het grotere geheel. Maar je hebt geen idee hoe je dat moet aanpakken.

Je vindt het moeilijk om je eigen weg en tempo te volgen. Omdat je je onder druk voelt staan om te doen wat anderen van je verwachten. In plaats van tijd en ruimte nemen om te onderzoeken wat jij diep van binnen wil.

Je voelt je soms stuurloos en onzeker. Je bent wellicht al langer op zoek en hebt al te vaak gehoord ‘We zien het je niet doen’.  Hoe kun je ontspannen jezelf zijn en overtuigend laten zien wat je in huis hebt? Hoe vind je de plek die ook echt past bij jou als mens? Waar je je talenten kunt delen met de wereld?

“Ik wil mezelf blijven 

en mijn kwaliteiten overtuigend presenteren.”

Hoe zou het voor je zijn als:

– je vanuit rust kunt solliciteren omdat je beter weet wie je bent en waar je echt goed in bent? 

– je tijdens gesprekken ontspannen jezelf bent en zelfverzekerd kunt overbrengen waar je voor staat? 

– je weet wat je het allerleukste vindt en daar ook voor durft te gaan?

Dan voel je je krachtig. Omdat je weet wie je bent en waar je voor staat. Je hebt vertrouwen in jezelf en durft te kiezen voor je eigen weg. Dan is het solliciteren makkelijker. Omdat je helder kunt overbrengen wat je te bieden hebt. Je weet wat je wil en je voelt je positief en ontspannen.

Gun jezelf individuele coaching voor werkzoekenden

Ik trek je los van de onzekerheid van het sollicitatieproces, zodat je er met meer afstand naar kunt kijken. En er meer rust is om te voelen wat je echt wil. Door niet te veel na te denken kom je op een snelle en doeltreffende manier bij de kern terecht. En werk je aan een echte verandering van binnenuit. Zodat je vol vertrouwen en plezier op weg bent naar de baan die precies bij je past.

Hoe ziet individuele coaching voor werkzoekenden eruit?

Het begint met een intakegesprek waarin we je vraag verhelderen. Afhankelijk van waar je in het sollicitatieproces zit, is jouw coachingsvraag vooral gericht op:

Ontdekken wat je echt leuk vindt:

Je krijgt inzicht in wie je bent, waar je echt goed in bent, wat je het allerleukste vindt en wat je energie geeft. Je ontdekt je dieperliggende zingeving en je ware talent, je passie. Je weet waar je kracht ligt en hoe je die kunt inzetten. Zodat je zelfverzekerd bijdraagt aan het grotere geheel.

Vergroten van je zelfvertrouwen:

Je leert hoe je ontspannen jezelf kunt zijn en vanuit vertrouwen je eigen weg kunt vinden en volgen. Hoe je je passie kunt uitstralen en hoe en op welke plek je talenten en kwaliteiten beter tot hun recht komen. Zodat je vanuit rust en kracht kunt laten zien wat je in huis hebt en zodat je staat voor wie je bent.

Op basis van de intakesessie maken we specifieke afspraken, zodat het echt jóuw traject wordt.

Wil je zelfverzekerd jouw eigen weg volgen in het sollicitatieproces?

Gun jezelf een individueel coachingstraject voor werkzoekenden!

Vermeld ‘intakegesprek werkzoekenden’ in het onderwerp.

Wat investeer je?

De intakesessie en de coachingssessie duren anderhalf uur.

In dit coronatijdperk bied ik mijn coaching tijdelijk alleen nog online aan, via Zoom video. Gewoon vanuit je eigen ruimte thuis. Zonder reistijd. Ook fijn voor degene die Brabant ver weg vinden. Ik coach vooral op gehoor en daarnaast kunnen we elkaar gewoon zien via de computer. Ik garandeer je dat we ook online bij de kern uitkomen. Zodat je vanuit rust en ontspanning je eigen weg in het sollicitatieproces vervolgt.

Wil je het online een keertje uitproberen? Zowel het eenmalige online intakegesprek als de eerste online coachingsafspraak voor reguliere klanten kost € 99,50 anderhalf uur). 

Daarna betaal je € 149,50 per sessie. Boek je een set van 3 coachingssessies dan betaal je € 375,00.

Voor ondernemers zijn de kosten voor coaching aftrekbaar als bedrijfskosten en is de prijs ex btw. Particulieren kunnen (loopbaan)coaching aftrekken als studiekosten, met een drempel van 250 euro. Kijk op de site van de belastingdienst voor meer informatie. 

Wordt coaching vergoed door je werkgever, dan maak ik een offerte op maat.

“Dit geeft me het vertrouwen dat ik op de juiste weg ben.

Ik durf mezelf te laten zien!”

Waarom kan ik je begeleiden om zelfverzekerd te solliciteren?

Ik heb 17 jaar in het bedrijfsleven en ruim 8 jaar als zelfstandig ondernemer gewerkt. Toen ik eind 2011 het bedrijfsleven verliet en mijn eigen bedrijf Sylvivre begon, koos ik echt voor mezelf. Vanuit de zekerheid dat ik wist wat ik te doen had, met alle onzekerheden van die stap.  

Ik volg al ruim 14 jaar coachingsopleidingen en heb vanaf 2008 honderden mensen gecoacht en begeleid om te doorgronden wie ze zijn en hoe ze ontspannen zichzelf kunnen zijn en zelfverzekerd kunnen laten zien wat ze in huis hebben.

Ik gebruik veel verschillende methoden en creatieve invalshoeken die ik intuïtief en gebaseerd op jouw coachingsvraag inzet. Zodat ik altijd wel een manier vind om echt bij jouw kern uit te komen.

Daardoor kan ik jou begeleiden om vanuit rust en kracht jouw eigen weg te volgen in je zoektocht naar leuk werk in een omgeving die als mens bij je past. 

Wat vinden anderen?

Piet Broekharst

Syl, je hebt me inzicht gegeven in mezelf en waar mijn reacties vandaan komen. Daarmee gaf je me ook de ingrediënten om er anders mee om te gaan. Onbekommerd! Dat is door dit coachingstraject helemaal mijn woord geworden. En daarmee voel ik meer zelfvertrouwen en ervaar ik meer ruimte. Dat is veel waard. Bedankt, heel erg bedankt.

- Piet Broekharst - Programmamanager
Marianne Haslinghuis

Ik voel me na de counselingssessie een stuk zorgelozer, alsof er echt iets van me is afgevallen! Syl was heel rustig en gaf me alle ruimte en veiligheid om te onderzoeken en te ervaren. En aanvoelend als iets nog niet helemaal klaar was. Het heeft mij goed gedaan!

- Marianne Haslinghuis - Therapeut

Ben je klaar met je onzeker voelen en wil je zelfverzekerd solliciteren?

Vermeld ‘Intakegesprek werkzoekenden’ in het onderwerp.